Kiadó szállás Siófok

Hajóbérlés Balaton

Kiadó apartman Siófok

Hotel Siófok

 

Hajóbérlés Siófok

siófoki szállások - Top 7 legszebb balatoni panoráma

Top 7 legszebb balatoni panoráma - siófoki szállások, kiadó apartman Siófok

Ahány balatoni város, annyi féle látószögből ámulhatunk a magyar tenger szépségén. Összegyűjtöttük a hét legszebb kilátót a Balaton északi és déli partjáról, amiket minden magyarnak látnia kell életében legalább egyszer.

7. Szigligeti hegytető

A Királyné szoknyája elnevezésű domb panorámája - köszönhetően az elénk táruló tanúhegyeknek és a Balaton kombinációjának - sokakat azonnal rabul ejt. A hegytető panorámáján túl, a romantikus utcákig és a történelmileg jelentős, a Balaton várának is nevezett Szigligeti vár miatt is érdemes ellátogatni a Veszprém megyei községbe.

Szálláshelyek Szigligeten

6. Szent György-hegy

A bazaltoszlopokkal szegélyezett Tapolcai-medence ékes tagja. A több millió évvel ezelőtti, vulkáni tevékenységeknek színhelyét biztosító tanúhegy a medence természeti szépségeit tárja a kirándulók elé. Bár listánkon „csak” a hatodik, nem érdemes kihagyni.

Szálláshelyek Raposkán

5. Siófok – Víztorony

Siófok szimbóluma, az 1912-ben épült, 45 méter magas, 360 fokos kilátást nyújtó építmény 100 éves korára már egy komplex élménycentrummá nőtte ki magát. Az évente több ezer látogató leginkább Siófok városban gyönyörködhet, sejtelmesen szegélyezve a Balatonnal.

4. Tihanyi apátság

Az első évezred elején, Szűz Mária tiszteletére építtetett, barokk stílusjegyeket ötvöző, bencés apátság mellett elterülő panoráma elbűvölő látványt tár elénk. Keleti fekvése miatt a reggeli órákban páratlan élményt nyújt a Balaton keleti felének ébredezésével. Az apátság mellett található étterem teraszáról pedig egy romantikus vacsora keretében is gyönyörködhetünk a Balaton ámulatba ejtő szépségében.

Szálláshelyek Tihanyban

3. Balatonboglár – Gömbkilátó

A Balaton déli partján elterülő kisváros közepén 2012-ben újra átadott jellegzetes kilátót évente több tízezren látogatják meg lélegzetelállító panorámája miatt. Nem is csoda, hisz az északi part dimbes-dombos, benyúló szigeteit tárja az érdeklődők elé. A 240 háromszöglemezből álló, díszkivilágított gömb, mára már Balatonboglár jelképévé vált.

Szálláshelyek Balatonbogláron

2. Balatongyörök – Szépkilátó

A Nyugat-Balaton kapujaként emlegetett balatongyöröki Szépkilátó sokak szerint a legszebb balatoni panoráma címet érdemelte ki, nem véletlenül, hiszen festői kilátása messze híres. Balról a tanúhegyek és Szigliget várfalai, míg jobbról a Balaton kék vize ejti rabul a bámészkodókat. A part változatos növényvilága, a vulkanikus folyamatok nyomai, a történelmi hangulatba ringató várfalak és a napsugarak csillogása a víz fodrain biztosan szavak nélkül pillanatokba némít minden nézelődőt.

1. Balatonvilágos – Panoráma-kilátó

Nehéz elképzelni, hogy létezik kilátó, ami felül tudja múlni a balatongyöröki Szépkilátó festői szépségét, a Balaton túlpartján elterülő balatonvilágosi Panoráma-kilátónak mégis sikerül. A második helyezettel ellentétben a földrajzi képződmények és történelmi nosztalgia helyett a magyar tenger végtelenségét és hatalmasságát tárja elénk szokatlan látószögéből. Itt nyer értelmet a magyar tenger kifejezés is. Érthető Csók István és Mészöly István festők világosi szerelme, mely több ízben meg is örökítette a csodás tájat. Aki arra jár, mindenképpen kelljen át a Szerelmesek hídján, ugyanis „az itt fogant szerelem múlhatatlan”. 

Szállásajánlatok:
Jó nyaraláshoz elengedhetetlen egy kellemes apartman. Siófok apartman oldalunkon többfajta szállás közül is választhatsz. Siófok szállás válassz minket.

Töltse nálunk nyaralását, siófoki szállások, kiadó apartman Siófok.

Legtöbbet keresett szavaink: kiadó szállás Siófok, siófok szállás, balatoni szállások, szállás balaton, siófok apartman, balatoni apartmanok, szállás siófok, siófoki szállások, kiadó apartman, apartman siófok, wellness siófok, medencés apartman, wellness apartman, kiadó apartman siófok, siófok szállás apartman, medencés szállás, siófok kiadó apartman

weboldal keszites banner 120x240 kexdesign

aprohirdetes siofok sioinfo

eladovitorlas

Arculattervezés